Mednarodni dan HR in nagrajevanje zaposlenih s plemenitimi kovinami

20.5.2024

Mednarodni dan HR in nagrajevanje zaposlenih s plemenitimi kovinami

V mesecu maju praznujemo mednarodni dan človeških virov oziroma mednarodni dan HR. Kadrovniki imajo ključno vlogo pri oblikovanju kulture podjetja, zagotavljanju razvoja zaposlenih in ustvarjanju spodbudnega delovnega okolja.

Dnevi HR (Human Resources) so izjemna priložnost za prepoznavanje in poudarjanje pomena kadrovskih strokovnjakov ter njihovega vpliva na uspeh organizacij.

Pomen HR za uspeh organizacije

Kadrovniki imajo ključno vlogo pri oblikovanju kulture podjetja, zagotavljanju razvoja zaposlenih in ustvarjanju spodbudnega delovnega okolja.
V preteklem letu so HR oddelki po celem svetu prinesli številne uspehe. Izboljšali so procese zaposlovanja, okrepili programe kariernega razvoja in uvedli inovativne metode za povečanje zadovoljstva zaposlenih. Podatki kažejo, da podjetja z močnimi HR oddelki beležijo višjo stopnjo angažiranosti zaposlenih in nižjo fluktuacijo. Ob dnevu HR je pomembno, da se kadrovniki zavedajo svoje vloge in vpliva. So stebri organizacije, ki s svojim delom oblikujejo prihodnost podjetij in njihovih zaposlenih. Nagrajevanje s plemenitimi kovinami pa je lahko dodaten način, kako izraziti spoštovanje in priznanje za njihov trud in dosežke.

Nagrajevanje zaposlenih s plemenitimi kovinami

Eden od inovativnih pristopov k nagrajevanju zaposlenih, ki pridobiva na priljubljenosti, je nagrajevanje s plemenitimi kovinami. Nagrajevanje s plemenitimi kovinami ne le simbolizira vrednost in priznanje, temveč tudi predstavlja trajno investicijo v prihodnost zaposlenih. Zlato in srebro kot nagrade lahko motivirajo zaposlene k nadaljnjim dosežkom in krepijo njihovo pripadnost podjetju. Ena ključnih prednosti nagrajevanja s plemenitimi kovinami je tudi davčna učinkovitost.

Prednosti za podjetje

  • Povečana motivacija in produktivnost: Nagrade v obliki plemenitih kovin so prestižne in edinstvene, kar lahko močno poveča motivacijo zaposlenih. Motivirani zaposleni so bolj produktivni, kar pozitivno vpliva na poslovne rezultate podjetja.
  • Zmanjšanje fluktuacije: Zaposleni, ki se počutijo cenjene in nagrajene, so bolj verjetno zvesti podjetju. Plemenite kovine kot nagrada lahko zmanjšajo fluktuacijo zaposlenih in zadržijo ključne talente.
  • Izboljšanje ugleda podjetja: Inovativne in prestižne nagrade, kot so zlato in srebro, lahko izboljšajo ugled podjetja med potencialnimi zaposlenimi in strankami. To lahko pritegne nove talente in okrepi blagovno znamko podjetja.
  • Davčna učinkovitost: Optimizacija stroškov dela in izogibanje nepotrebnim davčnim bremenom.

Prednosti za zaposlene

  • Občutek priznanja: Nagrada v obliki plemenitih kovin je močan simbol priznanja. Zaposleni se počutijo cenjene za svoj trud in dosežke, kar krepi njihovo zadovoljstvo in zavzetost pri delu.
  • Finančna vrednost: Plemenite kovine imajo trajno finančno vrednost, kar pomeni, da zaposleni prejemajo nagrado, ki ne izgubi vrednosti skozi čas. To je dolgoročna investicija, ki zaposlene dodatno motivira.
  • Osebna in poklicna rast: Prejemanje prestižne nagrade lahko spodbudi osebno in poklicno rast zaposlenih. Zavedanje, da so njihovi dosežki priznani na tako visokem nivoju, jih lahko spodbuja k nadaljnjemu izobraževanju in razvoju veščin.

Še vedno vam je na voljo posnetek webinarja z dr. Aleksander Zadelom popolnoma brezplačno, ki si ga lahko ogledate v miru, s klikom na spodnji gumb.

Poglejte si posnetek webinarja Nagrajevanje zaposlenih skozi psihološki vidik generacij in davčna obravnava plemenitih kovin

Vas zanima kako lahko Elementum podpre vaše podjetje pri strategijah nagrajevanja z uporabo plemenitih kovin? 

Za posvet glede nagrajevanja s plemenitimi kovinami se lahko obrnete direktno na vodjo B2B, gospoda Bogdana Kukovca, na

  • telefonsko številko 051 347 759 ali preko
  • elektronskega naslova bogdan.kukovec@elementum.si