Strategija 7* za fizične osebe

Elementum 7* strategija za investiranje v plemenite kovine vsebuje 7 konkretnih korakov, kako obvarovati, ohraniti in povečati vaše premoženje. 

Vsak vlagatelj si pri vsaki svoji naložbi želi ob upoštevanju vseh stroškov vključno z davki doseči najvišji možni neto finančni dobiček. Želimo si najugodnejših nabavnih cen, čim nižjih stroškov, čim večjih davčnih ugodnosti, najbolj optimalno kombinacijo plemenitih kovin, predvsem pa čim višjo ceno v trenutku prodaje.

Na gibanje cen na trgu nimamo vpliva, vendar pa lahko z uporabo menjalnih razmerij med zlatom in srebrom povečamo količino plemenitih kovin, ki predstavlja skriti donos. Na ta način je možno pridobiti več zlata brez dodatnih vlaganj. V strategiji Elementum 7 zvezdic smo na podlagi dolgoletnih izkušenj združili najoptimalnejšo kombinacijo kupovanja plemenitih kovin, ki ponuja zagotovo več. Več finančne varnosti in stabilnosti, več likvidnosti in ob uporabi prave strategije tudi več donosa.

Elementum 7* strategija je glede na zgodovinske podatke daleč najboljša strategija kako obvarovati, ohraniti in povečati vaše premoženje.

Preverite, kako lahko Elementum 7* strategija pomaga tudi vam. Želite izvedeti več? Kontaktirajte nas!

1. * - Podcenjene realne vrednosti

Pri pogledu na svetovne cene surovin, kot sta zlato in srebro, v primerjavi z drugimi investicijskimi priložnostmi, lahko ugotovimo, da so realne vrednosti zlata in srebra danes tako nizke, kot so bile leta 1970! Na grafu je vidno gibanje razmerja med ameriškim borznim indeksom S&P 500 in surovinskim indeksom S&P GSCI. Ko je to razmerje nizko, so cene delnic, relativno gledano, visoke, cene surovin pa nizke. Takrat je idealen čas za vstop na trg plemenitih kovin.

Izkoristite priložnost, ki jo ponujajo nizke cene zlata in srebra. Želite izvedeti več? Kontaktirajte nas!

2. * - S srebrom kupite več zlata

Na gibanje cen na trgu plemenitih kovin nimamo vpliva. Zato je nerealno pričakovati, da bomo lahko vedno kupovali po najnižjih cenah in prodajali po najvišjih cenah. Lahko pa vplivamo na količino plemenitih kovin, ki jih imamo v lasti. In ne samo to: dejstvo je, da na višino realiziranega neto dobička poleg cene, stroškov in davkov, pomembno vpliva prav količina, ki jo imate v lasti in jo želite prodati. Kako lahko povišamo količino plemenitih kovin, ki jih imamo v lasti brez dodatnih investicij? Tako, da plemenite kovine kupujemo z drugimi plemenitimi kovinami!

Statistično gledano se je v zadnjih 100 letih razmerje med ceno zlata in srebra vedno spreminjalo. Najnižje se je spustilo do 15:1 v letu 1980, najvišjega pa smo dosegli 123: 1 v letu 2020. V povprečju pa se je sorazmerje med cenami zlata in srebra gibalo nekje med 40: 1 do 50:1. Če upoštevamo poznano dejstvo, da na višino dobičkov ob prodaji vplivajo predvsem ugodne nabavne cene, potem je zelo enostavno razumeti, da v primeru, ko je sorazmerje višje, bolje dajati poudarek nakupu srebra. Ko pa je sorazmerje nižje, pa je bolje dati poudarek nakupu zlata.

V spodnjem kalkulatorju si lahko izračunate, koliko več zlata boste lahko kupili, ko bo razmerje med cenami zlata in srebra padlo pod 40:1, če danes vložite določen znesek v nakup srebra.

Primer: Če imate danes € za nakup plemenitih kovin in razmišljate o tem ali bi kupili zlato ali srebro, je pred vašo dokončno odločitvijo najboljše pogledati sledeči izračun, ki vam bo zagotovo prinesel višji dobiček.

Razmerje v cenah med zlatom in srebrom se izračuna , in znaša danes 1 : 78,45. To pomeni, da lahko za 10.000 kupite 175,81 gr. zlata ali 14.900,69 gr. srebra.

Če se bo v bodoče razmerje spremenilo v npr.: 1: in, če boste v tem primeru odprodali srebro ter kupili zlato lahko tako pridobite 0 gr. več zlata!

To pomeni 175,81 gr. + 0 gr.(več zlata) = 175,81 gr. zlata!

Izkoristite priložnost, ki jo ponuja visoko razmerje med ceno zlata in srebra. Želite izvedeti več? Kontaktirajte nas!

3. * - Metoda povprečnih stroškov

Na trgih, kjer se cene surovin ali vrednostnih papirjev, relativno nestanovitve, je nakup po metodi povprečnega stroška (ang. cost average effect) najbolj učinkovit. Metoda povprečnih stroškov pravi, da kupujte surovine ali vrednostne papirje v rednih časovnih intervalih z enakimi zneski. Ljudje po navadi, če kupujemo neko surovino v določenih časovnih intervalih, kupujemo vedno enake količine te surovine. Vendar to ni optimalno - kupujte vedno z enakimi vrednostmi.

Na spodnji sliki je prikazan način kupovanja bencina. To je surovina, katere cena nenehno niha. Kdo bo plačal nižjo ceno za liter na dolgi rok? Tisti, ki kupuje vedno enake količine ali tisti, ki kupuje vedno z enakimi zneski?

Izkoristite priložnost kupovanja zlata in srebra z metodo povprečnih stroškov. Želite izvedeti več? Kontaktirajte nas!

4. * - Več plemenitih kovin zaradi boljše cene

Pri Elementumu ponujamo strateški nakup plemenitih kovin. Ta se od klasičnega nakupa razlikuje v načinu hrambe in s tem povezano ceno za enako količino kupljenih plemenitih kovin. Ponujamo možnost nakupa plemenitih kovin in hrabme le teh v brezcarinskem skladišču v Švici. S tem prihranite pri plačilu DDV, prav tako pa je pribitek na borzno ceno plemenitih kovin manjši. Razlika je očitna!

Kupujte strateško. Želite izvedeti več? Kontaktirajte nas!

5. * - 5 investicijskih popustov

Elementum strateški nakup plemenitih kovin ponuja 5 investicijskih popustov, ki so odvisni od višine vaše investicije oz. celotne višine investicije vaše družine. Presečni zneski so: 3.000€, 8000€, 25.000€ in 50.000€. Za vas to pomeni nižji pribitek nad borzno ceno, vedno, ko presežete navedene zneske investicije.

Poleg investicijskih popustov, pa imate možnost izkoristiti tudi dodatne ugodnosti:

  • Popuste za zveste stranke
  • Nakup brez DDV
  • Dodatni popust za ambasadorje
  • Popust pri 'switchingu' med srebrom in zlatom

Kupujte strateško in izkoristite popuste, ki vam pripadajo. Želite izvedeti več? Kontaktirajte nas!

Postanite ambasador in pridobite dodatne ugodnosti in popuste. Želite izvedeti več? Kontaktirajte nas!

6. * - Elementum `ratio` strategija

Ali ste pomislili, da lahko učinkovito izkoristite nihanje v cenovnem sorazmerju med zlatom in srebrom. V zadnjih 60 letih, je bilo smiselno menjati med zlatom in srebrom več kot 14 krat. Mojstri strategije menjanja med srebrom in zlatom so bili že Benečani in Portugalci, ki so si s strategijo menjavanja izjemno povečali premoženje.

Kako danes izkoristiti zgodovinska spoznanja. Želite izvedeti več? Kontaktirajte nas!

7. * - Od delodajalca prosto davka

Po obstoječi zakonodaji vas lahko delodajalec glede na poslovno uspešnost v podjetju nagradi tudi v naravi. Nova ureditev namreč omogoča, da je določen delež nagrade izplačane v naravi oproščen plačila dohodnine. Plemenite kovine se štejejo kot izplačilo v naravi in zato predstavljajo idealno priložnost, kjer vam lahko delodajalec izplača nagrado v naravi in s tem plačate manj davka, sami pa lahko potem upravljate s to naložbo po načinu ostalih zvezdic v Elementum 7* strategiji!

Želite izvedeti več, kako pridobiti izplačilo nagrade za poslovno uspešnost v plemenitih kovinah? Kontaktirajte nas!