Naložbeno zlato: Zakaj vložiti v plemenite kovine

Naložbeno zlato predstavlja med vlagatelji eno izmed najbolj priljubljenih oblik varčevanja in investiranja. Zaradi svoje stabilnosti in sposobnosti ohranjanja vrednosti skozi čas, je nakup naložbenega zlata zelo cenjen med vlagatelji, ki želijo svoj portfelj zaščititi pred inflacijo in finančnimi krizami. 

 

Prednosti naložbenega zlata

Investiranje v zlate naložbene palice in druge oblike naložbenega zlata ponuja številne prednosti, ki jih druge vrste naložb ne morejo zagotoviti. Ena izmed ključnih prednosti je nedvomno visoka likvidnost zlata. Zlate palice in kovanci se lahko hitro in enostavno pretvorijo v denar na praktično katerem koli delu sveta. Najbolj pomembna dodana vrednost je v stabilnosti dolgoročni naložbi.

univerzalnostUniverzalnost

Je globalno priznana vrednost in se lahko enostavno kupi ali proda na skoraj katerem koli trgu po svetu.

diverzifikacijaDiverzifikacija

Vlaganje v zlato lahko pomaga diverzificirati naložbeni portfelj, s čimer se zmanjša tveganje.

stabilnostStabilnost

Zlato je znano po svoji stabilnosti in sposobnosti ohranjanja vrednosti, še posebej v času finančnih nestabilnosti ali inflacije.

Potrebujete nasvet ali več informacij?

Investicija v zlato je bolj stabilno in zanesljivo v primerjavi z naložbami v kriptovalute, ki so lahko izjemno volatilne in nepredvidljive. Kdor ima zlato v rokah ima premoženje s tisočletno zgodovino, ki ohranjanja vrednosti, kar pomeni, da lahko investitorji mirneje spijo, vedoč, da je njihova investicija varna. Nasprotno pa kriptovalute, kljub potencialu za visoke donose, prinašajo tudi veliko tveganje nenadnih padcev vrednosti. Pametni vlagatelji, ki razumejo dolgoročno varčevanje, pridobivajo zlato, ki ga lahko prodajo kadarkoli. Ta trg pritegne številne kupce plemenitih kovin, ki cenijo zlato ne samo kot zaščito pred inflacijo, temveč tudi kot sredstvo za diverzifikacijo naložbenega portfelja. Tako zlato ostaja ena izmed najbolj zaupanja vrednih in preizkušenih oblik naložb na svetu.

Naložbeno zlato kot zaščita pred inflacijo

V današnjem nestabilnem ekonomskem okolju se številni soočajo z dilemo, kako najbolje zaščititi in povečati svoje premoženje. Ena izmed najpogostejših skrbi je izguba kupne moči denarja zaradi inflacije. V takšnih razmerah se investicijsko zlato izkaže kot ena izmed najbolj priljubljenih in varnih možnosti za ohranjanje vrednosti kapitala. Ko denar stoji na bančnem računu, njegova realna vrednost pada, saj obrestne mere pogosto ne dohajajo tempa inflacije. Preverite aktualne borzne cene zlata.

Primerjava z obrestnimi merami na bankah

Obrestne mere na depozite so trenutno na zgodovinsko nizkih ravneh, in v mnogih primerih ne pokrivajo niti letne stopnje inflacije. To pomeni, da je hranjenje velikih vsot denarja na banki ekonomsko neugodno in se je potrebno zavedati, da denar dejansko izgublja svojo vrednost in zato kupna moč prebivalstva pada.

Zlate palice kot stabilna naložba

Tovrstne naložbe so med najbolj priljubljenimi oblikami naložbenega zlata. So enostavne za shranjevanje, standardizirane po teži in čistosti, kar olajša njihov odkup in prodajo. Investitorji se pogosto odločijo za nakup dela palice v okviru varčevanja v zlatu.

Preberite si več o varčevanju v zlatu

Kako začeti z nakupom naložbenega zlata

Gre za preprost postopek investiranja. Najprej je pomembno razumeti različne možnosti, ki so na voljo. Pri nas je na voljo klasični (fizični) nakup ali strateški nakup zlata. Pomebno je tudi, da dobavitelja plemenitih kovin zagotovi vse certifikate o čistosti in izvoru zlata. Mi sodelujemo s kovnico Umicore, ki je eden izmed največjih dobaviteljev plemenitih kovin za čistino zlata - good delivery

Odkup ali prodaja naložbenega zlata - good delivery

Odkup plemenitih kovin, zlata in srebra je prav tako ključen del investicijskega procesa. Z izbiro pravega časa za prodajo svojih zlatih palic ali kovancev lahko maksimizirate dobiček iz svoje investicije. Spremljanje tržnih trendov in razumevanje ekonomskih kazalcev, ki vplivajo na ceno zlata, je pri tem nujno. Čistina zlata mora biti minimalno 995/1000. V podjetju Elementum zastopamo kovnico Umicore z najdaljšim statusom "Good delivery" v Evropi.

Začnete v štirih enostavnih korakih:

  1. Izpolnite spodnji obrazec
  2. Izpeljite postopek prijave v vaš on-line sistem.
    Ob vam ustreznem času in načinu kontakta, ki ga navedete v obrazcu, se bo z vami povezala naša podporna ekipa, ki vas bo vodila skozi celotni prijavni postopek. Potrudili se bomo, da vam na vsa dodatna vprašanja odgovorimo že v fazi prijave. Pristop k varčevanju ne pomeni tudi obvezo za dejanski začetek varčevanja.
  3. Potrditev pristopnih dokumentov s strani družbe Elementum
  4. Izvedba vplačila za prvi nakup.

Obstoječi uporabniki

Obstoječi uporabniki se lahko prijavite v svoj račun tukaj.

Zakaj so naložbe v naložbeno zlato pametna odločitev?

Investiranje v naložbeno zlato ni samo varno, ampak lahko prinese tudi dobiček. V času ekonomske negotovosti zlato pogosto služi kot "varno zavetje" za kapital oziroma ohranitev premoženja. Z jasnim razumevanjem trga in pravilno strategijo je lahko investicija v naložbeno zlato modra odločitev za zaščito in rast vašega premoženja v negotovih ekonomskih razmerah.

Primerjava naložbenega zlata z drugimi oblikami naložb

Medtem ko delnice, obveznice in nepremičnine lahko nudijo dohodke v obliki dividend ali najemnin, naložbeno zlato zagotavlja varnost saj se ohranja vrednosti zlata. Raznolikost portfelja, ki vključuje tudi plemenite kovine, lahko pomaga uravnotežiti tveganja in povečati potencial za dobiček.

Naložbeno zlato ostaja eden izmed najbolj iskanih načinov za ohranitev kapitala in zaščito pred finančnimi pretresi. Z razumevanjem trga plemenitih kovin in pravilnim pristopom k nakupu ter prodaji lahko postane ključni del vaše naložbene strategije - naložbeno zlato ali naložbeno srebro

Najbolj pogosta vprašanja

Stroški hrambe vključujejo varno shranjevanje in zavarovanje. Nekateri investitorji se odločijo za shranjevanje svojega zlata v trezorju pri banki ali specializiranih skladiščnih storitvah, kar prinaša mesečne ali letne stroške. Zavarovanje je prav tako priporočljivo, da se zaščitite proti morebitni kraji ali izgubi.

Obdavčitev dobičkov od prodaje naložbenega zlata se razlikuje glede na državo. V nekaterih državah so dobički iz kapitalskih pridobitev obdavčeni, medtem ko so v drugih lahko izvzeti. Pri strateškem varčevanju v zlatu, kjer sodelujete pri nakupu dela zlate palice in ste fizična oseba, davka na kapitalski dobiček ne plačate, saj vaše zlato shranjujemo v Švici. V določenih primerih ne plačate niti DDV-ja 

Zlato velja za enega izmed najvarnejših naložbenih sredstev v času finančnih in političnih kriz. Zgodovinsko gledano, zlato ohranja ali celo povečuje svojo vrednost v času visoke inflacije, valutnih kriz ali geopolitičnih napetosti. Z vključitvijo naložbenega zlata v vaš portfelj lahko zagotovite dodatno varnost in diversifikacijo, kar je še posebej pomembno v negotovih ekonomskih razmerah.

Naložbeno zlato in naložbeno srebro sta obe plemeniti kovini, vendar imata lahko različne vrednosti in uporabo. Zlato je običajno bolj stabilno vrednostno skladišče kot srebro, ki je bolj nagnjeno k nihanjem v ceni.

Pomembno je, da sta nakup in prodaja izvedena pri uglednih prodajalcih za zagotovitev pristnosti in kakovosti zlata. 

Vlaganje v zlato je mogoče na več načinov, med drugim preko nakupa zlata v obliki palic ali pa le del palice z varčevanjem v zlatu Aurora.

Želite vložiti v zlato?

Pri tem vam lahko pomagamo! Elementum Slovenija z dolgoletnimi izkušnjami na trgu plemenitih kovin vam bomo znali svetovati. Pokličite nas na številko 080 59 2009 ali izpolnite spodnji obrazec. V primeru dodatnih vprašanj nam brez obveznosti pošljite sporočilo preko obrazca spodaj.

 

 

Kontaktni obrazec

*
Vnesite vaše ime
*
Vnesite vaš priimek
* Vnesite veljaven e-pošni naslov
* Vnesite vašo kontaktno številko
Kdaj (datum) želite, da vas kontaktiramo?
Kdaj (ura) želite, da vas kontaktiramo?
How do you want us to contact you
Vnesite vaše sporočilo

51119

Vpišite naključno št.