O Elementumu

Podjetje Elementum je mednarodno podjetje, ki ima svoja zastopstva v več evropskih državah: Sloveniji, Nemčiji, Portugalski, Hrvaški in Švici. Slovensko podjetje Elementum d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2006 z namenom, da bi informiralo širšo javnost o možnostih zaščite in optimizacije premoženja s pomočjo investiranja v plemenite kovine.

Svetovna finančna kriza 2008

Kmalu po ustanovitvi podjetja je nastopila svetovna finančna kriza. O prihajajoči krizi smo govorili že na našem Kongresu plemenitih kovin, ki smo ga organizirali leta 2007. Kar pomeni, da smo pravilno napovedali največjo finančno krizo po Veliki depresiji, že leto dni pred njenim začetkom!

Vzporedno s poglabljanjem svetovne finančne nestabilnosti, smo poleg lastnih organiziranih dogodkov, izdali tudi izobraževalne knjige, ponudili trgu ‘Prvi slovenski naložbeni srebrnik’ in omogočili nakup plemenitih kovin na različne načine (enkratni nakupivarčevanje z manjšimi zneski itd.).

Vizija, poslanstvo in vrednote

Naša vizija je, da bi vsak državljan Slovenije imel v lasti vsaj 31,1035 g (1 unčo) zlata, kot zaščito svojega premoženja. Naše poslanstvo pa grajenje dolgoročnih odnosih z našimi poslovnimi partnerji in strankami, ki temeljijo na etičnosti in zaupanju. S trenutno in prihajajočo ponudbo se želimo razširiti na srednje, JV in zahodne trge Evrope.

Naše vrednote so:

  • Zanesljivost
  • Strokovnost
  • Odgovornost
  • Etičnost

Osnovni podatki

Naziv podjetja: Elementum, d.o.o.
Odgovorna oseba: Peter Slapšak
Sedež podjetja: Poslovna cona A 35, 4208 Šenčur
Identifikacijska številka za DDV: SI87644363
Transakcijski račun: 34000-1007361466 (Sparkasse)
Matična št.: 2229765
Osnovni kapital: 10.015 €
Vpis v register: Okrožno sodišče v Kranju (št.vložka: 1/08307/00)

Podjetje je zavezanec za DDV.