Zakaj izbrati nakup zlata kot naložbo?

Nakup zlata je že stoletja priljubljena naložba, ki jo ljudje izbirajo zaradi njegove trajne vrednosti in stabilnosti. V času gospodarskih negotovosti in inflacije, zlato ohranja svojo vrednost in ponuja varno zatočišče za vaš kapital.

Kako začeti z nakupom zlata?

Preden se odločite za nakup zlata, je pomembno, da dobro raziščete trg. Spremljajte cene zlata, preučite različne oblike zlata, kot so zlatniki, zlate palice in naložbeno zlato.

Izbira prave oblike zlata: Zlato lahko kupite v različnih oblikah.

Najpogostejše so:

Zlatniki oziroma zlati kovanci: Ti so priljubljeni zaradi svoje zgodovinske in numizmatične vrednosti.
Zlate palice: So idealne za večje naložbe, saj ponujajo več zlata na enoto.

Preverite ponudbo in cene zlatih palic

Preverite ponudbo in cene zlatih kovancev

Izbira zanesljivega prodajalca

Vedno kupujte zlato pri zaupanja vrednih prodajalcih. Kvaliteta plemenitih kovin, ki jih ponujamo, je za nas ključnega pomena. Zato sodelujemo le s partnerji, ki nam omogočajo, da ponujamo le izdelke iz plemenitih kovin najvišje kakovosti. Palica LBMA ali "good delivery" palica je palica iz plemenite kovine, ki ustreza smernicam London Bullion Market Association glede velikosti, teže in čistine. Primer: srebrna palica mora imeti čistino 999. Zlata palica mora imeti celo čistino 999,5, da ustreza smernicam "good delivery".

Varnost pri hrambi zlata

Ko kupite zlato, poskrbite za njegovo varno hrambo. Ponujamo varno hrambo plemenitih kovin v osrednjih švicarskih Alpah v hribu St. Gotthard Mountain Massif, kjer se nahaja sodoben visoko varovan objekt, kjer shranjujemo dragocene kovine naših strank.

Prednosti nakupa zlata

Ohranjanje vrednosti: Zlato je znano po svoji sposobnosti ohranjanja vrednosti skozi čas, ne glede na gospodarske razmere.
Diverzifikacija portfelja: Dodajanje zlata vašemu investicijskemu portfelju lahko zmanjša tveganja in izboljša dolgoročno donosnost.
Likvidnost: Zlato lahko hitro prodate kjerkoli po svetu, saj je vedno povpraševanje po njem.

Koliko zlata kupiti?

Odvisno od vaših finančnih zmogljivosti. Za začetek je priporočljivo začeti z manjšimi količinami in postopoma povečevati naložbo.

 

Kje lahko spremljam cene zlata?

Cene zlata lahko spremljate na naši spletni strani, kjer je prikaz borzne cene zlata in srebra. 

Nakup zlata je odlična strategija za tiste, ki želijo zaščititi svoje premoženje in diverzificirati svoje naložbe. S pravilnim pristopom in izbiro zanesljivega prodajalca lahko varno in uspešno zagotovite finančno stabilnost v prihodnosti.

Potrebujete nasvet ali več informacij?