Kateri je najboljši način nakupa plemenitih kovin

To je zanimivo vprašanje: ali sploh obstojajo različni načini in razlike pri nakupih plemenitih kovin? Dejstvo je, da večina ljudi, ki kupujejo plemenite kovine, pozna samo klasičen oziroma tradicionalen način. Elementum je poleg tradicionalnega načina preko spletne trgovine razvil še ekskluzivno strategijo strateških nakupov plemenitih kovin s 7 zvezdicami v brezcarinskem skladišču v Švici.

Tradicionalni, klasični nakupi

O tradicionalnih oziroma klasičnih nakupih govorimo v primeru, če stranka kupi plemenite kovine enkratno ali samo občasno. Tradicionalni klasični kupci nimajo potrebnih informacij in zato ne vidijo drugih možnosti nakupa. Prav tako nimajo definiranih konkretnih ciljev kot so število nakupov, dinamike nakupov in delež plemenitih kovin v družinskem premoženju. Ne poznajo prednosti strateških nakupov. Nakup opravijo v banki ali pri katerem drugem prodajalcu plemenitih kovin, naj bo to preko spletne trgovine, telefonskega nakupa ali nakupa v fizični poslovalnici prodajalca. Kupljene plemenite kovine običajno najrajši hranijo pri sebi doma ali v bančnem trezorju.

Strateški nakupi

Strateški nakupi so za razliko od tradicionalnega nakupa točno definirani: o strateških nakupih govorimo v primeru, da stranka želi izgraditi, optimirati in zaščititi družinsko premoženje na osnovi tri sektorske metode in s tem namenom vnaprej definira cilj, število, dinamike nakupov, mesto hranjenja in točen procentualni delež plemenitih kovin v celotnem družinskem premoženju. Poleg večje enkratne začetne investicije dodatno kupujejo še mesečno v enakih zneskih z namenom, da bi v najkrajšem možnem času dosegel načrtovani delež.

Kakšen pomen in prednosti prinašajo strategije?

O strategijah je govora skoraj na vseh področjih v življenju. Zasledimo jih pri različnih vrstah pogajanj, pri igrah, vseh vrstah športov, vseh vojskovanjih, pri vseh poslovanjih, politiki itd.. Zmagovalec je garantirano vedno tisti, ki ima boljšo strategijo kar je vsem znano pravilo.

Kaj je namen in cilj pri Elementum 7 zvezdic strateških nakupih

Namen in cilj dobro informiranega kupca je optimalno izkoristiti dodatne prednosti strateških nakup in za svoje investicije pridobiti vedno večjo količino plemenitih kovin v primerjavi s tradicionalnim oziroma klasičnim nakupom. Poleg dodatnih prednosti pri nakupu, strateški kupec koristi istočasno še prednosti strateške hrambe plemenitih kovin, večjo finančno varnost, svobodo in fleksibilnost pri večgenaracijksem družinskem zakladu vključno s prednostimi izhodnih strategij.

Na kakšen način lahko z strateškim nakupom realiziramo večjo količino plemenitih kovin

 1. S pravilnim izborom bolj podcenjene plemenite kovine (srebro ali zlato)
 2. S prednostimi metode povprečnih stroškov.
 3. Z boljšim izborom mesta ob nakupu
 4. S prednostimi, ki jih nudijo Elementum Investicijskimi popusti
 5. S prednostimi, ki jih nudijo Elementum družinskimi popusti
 6. S prednostimi, ki jih nudi Elementum »Ratio strategija«
 7. Z dodatnimi darilnimi nakupi s strani drugih (npr. delodajalca,...)

Vse strateške prednosti pri nakupih vam nudi Elementum 7 zvezdic strategija.

Preverite Elementum 7 zvezdic strategijo!

 

Zakaj kupovati pri Elementumu

Elementum slogan se glasi: »z Elementumom za gotovo več«.

Elementum nudi vsem interesentom in strankam štiri zanimive in koristne prednosti:

 1. Več zanimivih in koristnih informacij (preko akademije in svetovalcev)
 2. Več možnosti za klasične nakup preko spletne trgovine
 3. Večjo količino plemenitih kovin s strateškimi nakupi – strategija 7 zvezdic preko Elementum pogodbenih svetovalcev Slovenije
 4. Večjo varnostjo in diskretnost hrambe v švici pri Elementum International AG

Elementum je zaupanja vredno podjetje

 1. Ima bogato tradicijo in uspešno posluje že od leta 2006
 2. Zaupa mu več kot 50.000 zadovoljnih strank
 3. Zunanje neodvisne kontrole vplačil, kvalitete plemenitih kovin in inventura skladišč
 4. Je ekluziven partner za Slovenijo najbolj uglednega svetovnega podjetja UMICORE, ki je 1. član na LBMA v Londonu.
 5. Sodeluje z mednarodnimi uglednimi podjetji iz Švice in Evrope.
 6. Je eden med ustanovnih članov Elementum Europa EWIV (v slovenskem prevodu EGIZ-Evropsko gospodarsko interesno združenje) 

Pri Elementumu ponujamo tudi tradicionalni nakup plemenitih kovin, zaradi vseh dodatnih ugodnosti pa vedno priporočamo strateški nakup!