Vsi dobro vemo, da pravi večji stroški, z rojstvom otroka, ne pridejo takoj, temveč šele kasneje, ko otrok prične samostojno stopati po svoji poti življenja. Ta daljša doba omogoča, da se odgovorni starši pripravijo na to že vnaprej. Ravno zato je ta produkt namenjen vsem staršem in ostalim sorodnikom, ki se zavedajo, da je pomembno že danes razmišljati o prihodnosti ter želijo svojim otrokom omogočiti šolanje, izobraževanja, prvi avtomobil,…

7 odličnih razlogov za otroški zaklad

 • Varčujete v fizičnem zlatu in srebru
 • Brez časovne vezave, že od 25 €
 • Mesečno varčevanje, enkratna naložba ali oboje
 • Brez davka na dobiček
 • Likvidno – kadarkoli lahko odprodate celotna privarčevana sredstva (ali delna)
 • 24/7 online vpogled v stanje premoženja
 • Prednost varčevanja s popustom za celo družino

Otroški zaklad lahko napolnijo vsi

Ob različnih priložnostih, kot so

 • Rojstvo, rojstni dan
 • Krst, obhajilo, birma
 • Začetek vrtca ali šole
 • Zaključek razreda ali šole

... lahko s svojimi nakazili prispevajo tudi vaši:

 • Svojci
 • Sorodniki
 • Prijatelji
 • Delodajalec

Fleksibilnost nakupa

Sami določate koliko krat boste vplačali

Odločite se lahko za enkratno vplačilo ali večkratno. Niste obvezni vnaprej določiti časovnice vplačil.

Sami določate višino zneska

Omejitev glede vplačila zneskov navzgor ni. Predlagamo pa, da si ogledate nižje pribitke na borzno ceno, glede na višino vplačil, ki se med seboj seštevajo.

Z višino investicije se zmanjšuje pribitek na borzno ceno

PRIMER: Ko dosežete skupno vsoto vplačil 3.000 €, vam ob naslednjem vplačilu, ki je lahko tudi 25 € (najnižje možno posamezno vplačilo), obračunamo nižji pribitek na borzno ceno.

Potrebujete nasvet ali več informacij?

Pogosta vprašanja

Vsem, ki želite za svoje otroke varčevati v zlatu in srebru (brez DDV), vplačevati takrat, ko imate za to na razpolago določena sredstva (najmanj 25 €), pričakujete višji donos v prihodnje, ter želite imeti privarčevana sredstva hitro na razpolago (odprodajo izvršite v vašem on-line dostopu).

Produkt Otroški zaklad je tudi alternativa večjim nakupom fizičnega zlata in srebra v Sloveniji, ker ste, pri nakupu srebra z dobavo v Slovenijo, poleg pribitka na borzno ceno, primorani plačati tudi 22 % DDV

Kupujete del 100g zlate palice in del 15 kilogramske srebrne palice, kar vam omogoča nižji pribitek na borzno ceno v primerjavi z manjšimi ploščicami oziroma palicami.

Pri nakupu obstaja 5 različnih pribitkov, ki so odvisni od višine zneska, ki ste ga že vplačali za vašega otroka ali pa ga imate namen vplačati. Pribitek 8% pri zlatu oz. 18 % pri srebru se obračuna vse dokler imate zbranih manj kot 3.000 € sredstev, pribitek v višini 7% pri zlatu oz. 13 % pri srebru se obračuna vse dokler imate zbranih od 3.001 € do 8.000 €. Ko imate zbranih 8.001 do 25.000 € vam obračunamo pribitek v višini 6% za zlato oz. 9 % za srebro. Med 25.001€ in 50.000€ znaša pribitek 5% pri zlatu oz. 8.5% pri srebru. Za nakup v vrednosti več kot 50.000€ pa znaša pribitek na borzno ceno 4.5% za zlato in 8% za srebro.

Da. Podjetje Elementum kupuje zlate 100g palice in srebrne 15 kilogramske palice kovnice Umicore, ki ima najdaljši “good delivery” standard v Evropi (za zlato od 1930 in srebro od leta 1935) in kovnice Heraeus, ki ima ''good delivery'' od 1972 leta. Palice imajo najvišjo možno čistino 999.9/1000 za zlate palice in 999/1000 za srebrne palice.

Da. Zlato in srebro vlagateljev je v fizični obliki shranjeno na strogo varovani lokaciji v Švici (St. Gotthard Masiv). Zagotavljamo vam 100% pokritost vašega varčevanja v zlatu in srebru.

Kadarkoli lahko v vašem on-line sistemu zahtevate dvig delne ali celotne količine zlatih ali srebrnih naložbenih palic, ki jih imate v lasti. Dvig lahko opravite na lokaciji skladišča: St. Gotthard Masiv oz. na vnaprej dogovorjeni lokaciji .

Pred prevzemom zlatih ali srebrnih palic iz skladišča morate poravnati vse morebitne administrativne stroške, ki nastanejo ob dvigu zlatih ali srebrnih naložbenih palic. Prav tako je potrebno vnaprej plačati ddv (srebro), saj v tem primeru blago zapusti brezcarinsko skladišče. Lahko tudi zahtevate dobavo blaga na drugo lokacijo.

Vse stroške transporta, administrativne stroške dviga, plačila ddv in ostale morebitne stroške krijete sami.

V vašem on-line sistemu vpišete svoj delež zlate ali srebrne naložbene palice, ki jo želite odprodati, na štiri decimalna mesta natančno.

Tako kot za nakupe, se tudi cena za odprodajo, glede na aktualno borzno, potrdi vsak torek.

V primeru, da je torek dela prost dan ali da se potrditev odkupne cene zaradi dela prostih dni pri dobaviteljih ne more opraviti, se odprodaja opravi prvi naslednji delovni dan. Zlato vam odkupimo 1% pod takratno borzno ceno in Srebro vam odkupimo 2 % pod takratno borzno ceno.

Da. Za to vam tudi ni potrebno podpisati dodatnih obrazcev. Zlato ali srebro, ki ste ga kupili, lahko prodate ali pustite v vašem skladiščnem depozitu. V primeru, da ga pustite in ne vplačujete več, vam bomo vsak mesec obračunali stroške hrambe in zavarovanja zlata in srebra.

Stroške hrambe vaših plemenitih kovin obračunamo 1 x mesečno, za zlato v višini 0,0625% do 0,0333%, za srebro v višini 0,1408 % do 0,0833% od takratne vrednosti vašega premoženja. Strošek hrambe se znižuje z večjo investicijo (podrobneje razloženo v Ceniku za hranjenje).

Stroški hranjenja vključujejo:

 • varovanje vaših plemenitih kovin,
 • zavarovanje vaših plemenitih kovin v polni vrednosti.

V vašem on-line sistemu. Tam imate zavedena vsa vplačila, prodaje, obračune stroškov hrambe in trenutno vrednost vašega premoženja.

Kako pristopim k varčevanju v otroškem zakladu?

Začnete v štirih enostavnih korakih:

 1. Izpolnite obrazec
 2. Pošljemo vam geslo
  Na vnesen e-poštni naslov in telefonsko številko prejmete uporabniško ime in geslo
 3. Potrdite pristopno izjavo
  Z uporabniškim imenom in geslom se prijavite in v svojem računu dopolnite "Pristopno izjavo" in jo potrdite (ni obvezujoče za nakup)
 4. Omogočen dostop do varčevalnega računa
  Vašo "Pristopno izjavo" potrdimo tudi iz naše strani, kar vam omogoči dostop do ostalih dokumentov kot tudi navodil za vplačilo.

Novi uporabniki izpolnite obrazec

Izpolnite obrazec za kontakt, spodaj. V najkrajšem možnem času vas bo kontaktiral naš svetovalec, preko katerega boste lahko pristopili k varčevanju v Otroškem zakladu.

Obstoječi uporabniki

Obstoječi uporabniki se lahko prijavite v svoj račun tukaj.

Več informacij

Želite več informacij, kako koristiti dodatne družinske popuste pri otroškem zakladu? Izpolnite spodnji obrazec! Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.

*
Vnesite vaše ime
*
Vnesite vaš priimek
* Vnesite veljaven e-pošni naslov
* Vnesite vašo kontaktno številko
Kdaj (datum) želite, da vas kontaktiramo?
Kdaj (ura) želite, da vas kontaktiramo?
How do you want us to contact you
Vnesite vaše sporočilo

54173

Vpišite naključno št.