Zlato do 2400$ do leta 2023, padec Bitcoina na 10.000$ je 'bolj verjeten' kot njegova rast

18.8.2022

Po mnenju Patricka Karima in Kevina Wadswortha, tehničnih analitikov in ustanoviteljev Northstar & Badcharts, so plemenite kovine in Bitcoin dosegle ključne točke “preboja” in so na robu novega pomembnega koraka.

Kljub visoki inflaciji in geopolitični negotovosti je bila rast zlata letos nizka. Vendar pod določenimi pogoji bo zlato doživelo preboj, pravi Karim. Vlagateljem je še posebej naročil, naj pazijo na razmerje med zlatom in srebrom.

“Razmerje med zlatom in srebrom je kazalnik, kjer, če obstaja tveganje, da se trg zruši, se bo razmerje med zlatom in srebrom povečalo,” je dejal.

Ko bo razmerje med zlatom in srebrom padlo pod določeno raven, pravi Karim, »bosta srebro in zlato prekašala ameriške delnice, srebro pa bo prekašalo zlato v začetnih fazah okrevanja ameriških delnic.”
Wadsworth se je strinjal s Karimovo analizo.

“Trenutno smo v stranskem trgovalnem razponu za zlato,” je dejal Wadsworth. »Ima spodnjo mejo približno 1.680 $, vrh pa je nekje tik pod 2.000 $ … dokler ostajamo v tem razponu stranskega trgovanja nimam nobenih pomislekov. Zame je to le vmesna postaja na poti do veliko višjih vrednosti.”

Karim je dodal, da če bi se lahko zlato “prebilo” prek svojih cenovnih ravni od 1.800 do 2.000 $, bi to “spremenilo igro”, zaradi česar bi lahko zlato doseglo nove višine.

Po analizi Northstar & Badcharts naj bi do leta 2023 zlato doseglo najmanj 2400 dolarjev.

Vir: kitco.com

Več v nadaljevanju članka >>>