Delavnica v okviru projekta “Certifikat Družbeno odgovoren delodajalec”

30.8.2024

delavnica na temo družbene odgovornosti v podjetju Elementum

V okviru projekta certifikat "Družbeno odgovoren delodajalec”, smo izvedli strokovno delavnico za naše zaposlene, ki jo je vodila ga. Zinka Kosec, spec. org. manag. Tema delavnice je bila usmerjena v vrednote, etiko in organizacijsko kulturo podjetja Elementum.

Delavnica se je osredotočila na razumevanje vrednot in pomen etike v našem podjetju. Poudarek je bil na etičnem kodeksu, ki predstavlja temelj za naše poslovanje in oblikovanje odnosov z različnimi deležniki.

Vrednote, etika in organizacijska kultura

delavnica družbeno odgovorno podjetjePoudarek je bil na razumevanju etičnega kodeksa, ki predstavlja osnovo za delovanje podjetja in oblikovanje njegovih odnosov z različnimi deležniki. Ena izmed zanimivih aktivnosti delavnice je bilo predstavljanje posameznikov v skupini s pomočjo kartic vrednot. Ta metoda je omogočila odprto diskusijo o izbranih temah in pripomogla k boljšemu razumevanju, kako različne vrednote oblikujejo dinamiko znotraj skupine. Delavnica se je osredotočila tudi na iskanje načinov za ozaveščanje vedenja, ki podpirajo vrednote organizacije. Udeleženci so razpravljali o tem, kako oblikovati kulturo Elementuma, ki bi spodbujala pozitivne odnose in ustvarila zrelo organizacijsko klimo. Iskali so skupne vrednote, ki so ključne za gradnjo zdravih in trajnostnih odnosov znotraj podjetja.

Zavezanost družbeni odgovornosti

Prepričani smo, da so te teme ključne za razvoj trajnostno naravnane organizacije, ki deluje v skladu z najvišjimi standardi družbene odgovornosti. S skupnimi močmi in predanostjo gradimo trdne temelje za uspešno in etično poslovanje z vsemi našimi deležniki. S tem pristopom ne le izboljšujemo svoje poslovanje, ampak tudi prispevamo k razvoju okolja v katerem delujemo. 

Foto: Bogdan Kukovec, poslovni manager in pooblaščenec za CDOD.

Album