Podelili smo štipendije mladim gasilcem

3.10.2024

elementum podelil štipendije mladim gasilcem

Kot del naše zavezanosti družbeni odgovornosti smo Gasilski zvezi Slovenije podelili štiri štipendije. S tem pomembnim prispevkom želimo podpreti izobraževanje mladih gasilcev, ki s svojim delom in predanostjo skrbijo za varnost naših skupnosti.

V Elementumu se zavedamo, kako ključna je vloga gasilcev pri zaščiti življenj in premoženja, zato smo ponosni, da lahko s to gesto pomagamo krepiti njihove vrste. Bogdan Kukovec, poslovni manager in pooblaščenec za CDOD, je dejal "Plemenita dejanja gasilcev imajo plemenito vrednost. Vrednost, ki prispeva zagotovo več varnosti našim dragocenim življenjem"

Naša zaveza k družbeno odgovornemu ravnanju nas vodi k projektom, ki pozitivno vplivajo na širšo družbo, in štipendiranje mladih gasilcev je eden izmed načinov, kako prispevamo k skupni prihodnosti.

Elementum in mladi gasilci štipendistiŠtipendisti
Štirim mladim gasilcem, članom ekip, ki so letos tekmovale na mladinski gasilski olimpijadi v Italiji, je podjetje Elementum podelilo vsakemu po eno štipendijo. Na sedežu Gasilske zveze Slovenije (GZS) so uradno podpisali pogodbe o štipendiranju.

  • Marija Marjanovič, PGD Zbilje
  • Žan Oblak, PGD Drenov Grič – Lesno Brdo
  • Patricija Krk, PGD Andraž nad Polzelo
  • Jana Poljanšek, PGD Zgornji Tuhinj

Novim štipendistom sta ob strani stala ponosna predsednik in poveljnik GZS, Janko Cerkvenik in Zvonko Glažar. Cerkvenik je ob tem dejal, da so štipendije priznanje za mlade in njihovo delo. Čestitala sta jim tudi naša predstavnika, direktor Peter Slapšak in skrbnik pogodb Bogdan Kukovec.

»Gasilska zveza Slovenije z vrednotami, ki jih predstavlja v okolju, vzgaja odgovorne ljudi in pri tem se dopolnjujemo«, je povedal Peter Slapšak.

Štipendije podeljujemo že od leta 2021. Vsem štipendistom čestitamo in upamo, da jim bo štipendija koristila pri uresničevanju skritih želja.

Foto: g. Blaž Račič, urednik revije gasilec – Gasilska zveza Slovenije.