Obisk vnuka Leona Štuklja v Univerzitetnem športnem centru

28.8.2024

Vnuk Leona Štuklja in srebrnik

V sklopu praznovanja stoletnice zlatega odličja legendarnega slovenskega telovadca Leona Štuklja na poletnih olimpijskih igrah v Parizu 1924, smo imeli izjemno čast, da smo se srečali z njegovim vnukom, mag. Miho Paukom. 

Gospod Pauko vodi Univerzitetni športni center Leon Štukelj v Mariboru. Ob srečanju g. Bogdana Kukovca, poslovni manager Elementum (tudi vodja projekta in skrbnik sodelovanja z OKS) smo mu predali unikatni srebrnik Leon Štukelj Paris 1924 - Gold medalist, ki smo ga izdali skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije (OKS).

Unikatni srebrnik Leon Štukelj

Olimpijski komite Slovenije (OKS) je v sodelovanju z Elementum Slovenija izdal nov unikatni srebrnik, ki bo uporabljen v protokolarne namene na poletnih olimpijskih igrah v Parizu 2024. Ekskluziven srebrnik je izdelan iz najčistejšega srebra (999/1000) in tehta 15 gramov ter ima premer 37 mm. Gre za omejeno serijo in sicer 500 srebrnikov. Srebrnik, posvečen Leonu Štuklju, ne predstavlja le priznanja njegovim izjemnim dosežkom, ampak tudi ohranja njegov vpliv na prihodnje generacije slovenskih športnikov. Ob praznovanju stoletnice osvajanja zlatega odličja legendarnega slovenskega telovadca Leona Štuklja na poletnih olimpijskih igrah v Parizu 1924 smo bili počaščeni, da smo se lahko srečali z njegovim vnukom, mag. Miho Paukom.

Vrednote legende: Nauki Leona Štuklja

Ob predaji srebrnika smo izrazili globoko hvaležnost za njegovo avtorizirano sodelovanje pri izdaji protokolarnega srebrnika OKS "Leon Štukelj Paris 1924 - Gold medalist". Med pogovorom smo gospoda Pauka povprašali o naukih, ki jih je prejel od svojega dedka. Zaupal nam je, da mu je dedek Leon Štukelj vedno govoril o pomenu zdravega načina življenja in discipline ter o estetski plati človeka. Ta modrost je še posebej pomembna v svetu športa, kjer disciplina in zavezanost k zdravemu življenju igrajo ključno vlogo.

Družbena odgovornost: Srebrnik Leon Štukelj za mlade športnike

Posebna izdaja srebrnika nosi tudi dobrodelno noto, saj bomo del sredstev od prodaje namenili fundaciji Leona Štuklja in Miroslava Cerarja ter tako podprli mlade športnike iz socialno šibkih okolij. Kot družbeno odgovorno podjetje vas vabimo, da se nam pridružite na tej poti. 

Nakup srebrnika Leon Štukelj Paris 1924 - Gold medalist

Vabimo vas, da z nakupom spominskega srebrnika podprete mlade športnike iz socialno šibkih okolij in hkrati ohranite spomin na slovenskega olimpijskega šampiona Leona Štuklja. S podporo našim mladim športnikom in z nakupom srebrnika lahko prispevate k razvoju športne prihodnosti v Sloveniji. 

Naroči svoj srebrnik