Elementum je prejel "Napredni certifikat Družbeno Odgovorni Delodajalec"

6.12.2023

Elementum je prejel

Z velikim ponosom sporočamo, da je podjetje Elementum prejelo prestižni Napredni Certifikat "Družbeno Odgovorni Delodajalec", ki ga podeljuje Ekvilib Inštitut v sodelovanju s predstavnikom Gospodarske zbornice Slovenije. S tem priznanjem se Elementum uvršča med elitno skupino 37 nosilcev (Gorenjska banka, Ljubljanske mlekarne, Telekom Slovenija, Kostak, Eta Cerkno, Mikro+Polo, Porsche intervauti, T-2, Valina, itd…) tega naprednega certifikata, ki predstavlja izjemno priznanje na področju družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja.

Elementum je bil v nagovoru ob prejemu certifikata, ki ga je prevzel direktor Peter Slapšak, prepoznan za svoje izjemne dosežke v ustvarjanju vključujočega, zdravega in spodbudnega delovnega okolja, ki podpira osebni in profesionalni razvoj zaposlenih. Prav tako je bilo prepoznano naše neprestano prizadevanje za trajnostne poslovne prakse, skladnost z visokimi etičnimi standardi in aktivno vključevanje v družbeno skupnost.

Priznanje je še posebej pomembno, saj smo se pridružili skupini več kot 180 podjetij, ki imajo zaenkrat (še) pristopni certifikat, a smo se s svojimi naprednimi praksami in inovativnim pristopom in izvajanjem opredeljenih temeljnih in podpornih ukrepov v obdobju od leta 2020 - 2022, ko smo pristopili k certificiranju naše družbeni odgovornosti v podjetju, povzpeli na višji nivo priznanja.

Elementum se zahvaljuje svojim zaposlenim, projektnemu timu CDOD, strankam in partnerjem (deležnikom) za neprekinjeno podporo in zaupanje. Ta nagrada je tudi dokaz naše zavezanosti k ustvarjanju boljše prihodnosti za vse naše deležnike in okolje, v katerem delujemo.

Skupaj ustvarjamo svetlejšo in bolj odgovorno prihodnost tudi na področju naše dejavnosti in pri uresničevanju naše vizije “Želimo si, da Slovenija postane najbolj finančno pismena država na Svetu”

Tekst: Bogdan Kukovec, poslovni manager in pooblaščenec za CDOD v Elementumu.

Foto: uradna Fotografinja Polona Avanzo.