Elementum je postal polnoleten - 18 let vodilnega delovanja v Sloveniji na področju plemenitih kovin

5.9.2024

Elementum je postal polnoleten - 18 let vodilnega delovanja v Sloveniji na področju plemenitih kovin

Z veseljem obeležujemo našo 18. obletnico delovanja! Elementum, vaš zaupanja vreden partner na področju plemenitih kovin, se ponosno oziramo na skoraj dve desetletji uspeha in rasti, ki temeljita na zaupanju naših strank, partnerjev in predani ekipi strokovnjakov.

 

Od ustanovitve smo kot prvi ponudnik v Sloveniji skupaj z mednarodnimi uglednimi poslovnimi partnerji postali ključni specialisti in ponudniki storitev, specializiranih za varno investiranje in strateške naložbe v plemenite kovine z našo ELEMENTUM 7* strategijo in visoko varovanimi skladišči v Švici. Naš glavni cilj je ponuditi visokokakovostne in najbolj varne storitve, ki našim strankam omogočajo optimalno in dolgoročno izgradnjo, optimiranje in varovanje njihovega premoženja.

Vizija Elementuma: »Želimo, da Slovenija postane najbolj finančno pismena država na svetu.«

V Elementumu ne sledimo zgolj trendom, ampak si prizadevamo soustvarjati varno finančno prihodnost vsakega posameznika in celotne družbe. **Naša vizija je preprosta, a ambiciozna: želimo, da Slovenija postane najbolj finančno pismena država na svetu.** Verjamemo, da je finančna pismenost ključ do dolgoročne stabilnosti in blaginje. Sporočilnost našega slogana »ZAGOTOVO VEČ« poudarja našo željo, da posameznikom in podjetjem omogočimo sprejemanje premišljenih odločitev ter postavljanje močnih temeljev za njihovo prihodnost.

Certifikati »Družbeno odgovorni delodajalec« in zaveza družbeni odgovornosti

S ponosom sporočamo, da smo prejemniki prestižnega certifikata »Družbeno odgovorni delodajalec«, kar potrjuje našo zavezanost visokim etičnim standardom in skrb za dobrobit zaposlenih. Poleg tega v vsem času našega delovanje aktivno podpiramo naše deležnike prek številnih projektov in pobud, vključno z izobraževalnimi programi ter podporo lokalnim skupnostim in trajnostnem razvoju.

Poslovni in finančni dosežki ter rast skozi leta

V 18-letni zgodovini Elementuma smo dosegli konstantno rast prihodkov in širitve tržnega deleža. Ponosni smo da nam zaupajo in sodelujejo z nami ugledni poslovni partnerji iz Švice, Nemčije, Portugalske in Hrvaške. Naša strokovnost ter inovativne rešitve so nas postavile v ospredje trga plemenitih kovin v Sloveniji. Postali smo člani edinstvenega evropskega interesnega združenja (EGIZ) »Elementum Europa EWIV«.

Danes Elementum ponuja skupaj v sodelovanju z uglednimi mednarodnimi poslovnimi partnerji široko paleto storitev in produktov, ki ustrezajo potrebam individualnih investitorjev in podjetij, ki želijo varno graditi, optimirati in upravljati svoje premoženje.

Naša odgovornost ni omejena le na poslovne rezultate – z zavezo družbeni odgovornosti, trajnostnimi praksami in izobraževanjem skrbimo za izboljšanje finančnega stanja naših strank in širše skupnosti.

Zahvala za zaupanje – skupaj ustvarjamo uspešno prihodnost

Ob tej posebni priložnosti se naš ustanovitelj in vizionar, g. Bojan Pravica, iskreno zahvaljuje vsem poslovnim partnerjem, strankam in sodelavcem, ki so del naše zgodbe o uspehu. Brez vašega zaupanja in predanosti ne bi bili tukaj, kjer smo danes.
»Hvaležni smo za vse trenutke sodelovanja, izzive, ki smo jih premagali, ter priložnosti, ki smo jih izkoristili. Ponosni smo na prehojeno pot in z veliko strastjo se oziramo proti prihodnjim izzivom«, je dejal gospod Bojan Pravica.

Praznovanje obletnice in prihodnji načrti

Ob obeleževanju naše polnoletnosti se veselimo nadaljnjega utrjevanja odnosov, ki temeljijo na zaupanju, ter skupnega usmerjanja v prihodnost, bogato s priložnostmi.

Hvala vsem, ki ste bili del naše poti do zdaj – prepričani smo, da bo Elementum s trdnimi vrednotami, vizijo in vašim zaupanjem uspešno nadaljeval tudi v prihodnja desetletja – ZAGOTOVO VEČ.

S spoštovanjem,

Ekipa Elementum