Cena srebra je neopravičljivo nizka glede na dinamiko trga

17.8.2023

Cena srebra je neopravičljivo nizka glede na dinamiko trga

Srebro je trenutno precej podcenjeno. En analitik je trenutno ceno v razponu 22 dolarjev za unčo označil za “neopravičljivo nizko”. Toda mnogi analitiki so srednjeročno optimistični glede srebra s projekcijami, da se bodo cene v naslednjih dveh do petih letih povzpele na 50 do 100 USD za unčo.

Vprašanje je, kdaj bomo končno začeli videti ta popravek?

Srebro se sooča z enakimi težavami kot zlato, saj je Federal Reserve dvignila obrestne mere, da bi se spopadla z inflacijo. Denarna politika Feda je okrepila dolar in vztrajna inflacija cen je držala vlagatelje na trnih s pričakovanji novih dvigov obrestnih mer. To je znižalo ceno tako zlata kot srebra.

Srebro se sooča z dodatnim medvedjim razpoloženjem zaradi upočasnitve gospodarstva. Zmanjšanje povpraševanja po potrošniški elektroniki je vplivalo na industrijsko povpraševanje po srebru in zlatu. Toda dolgoročno gledano sta dinamika ponudbe in povpraševanja za srebro optimistična. Pravzaprav obstaja grozeče pomanjkanje ponudbe.

Na neki točki bodo morali vlagatelji računati z manjšo ponudbo srebra skupaj z naraščajočim povpraševanjem, skupaj z nezmožnostjo Feda, da inflacijo vrne na cilj 2 %. Ko se bo to zgodilo, bo cena srebra verjetno narasla.

Glede na dinamiko ponudbe in povpraševanja, izkrivljeno razmerje med srebrom in zlatom in verjetnost, da Fed ne bo premagal inflacije cen, se zdi srebro za 22 USD odlična priložnost za nakup.

Vir: schiffgold.com

Več v nadaljevanju članka >>>