FLEKSIBILNOST NAKUPA


SAMI DOLOČATE KOLIKOKRAT BOSTE VPLAČALI

Odločite se lahko za enkratno vplačilo ali večkratno. Niste obvezni vnaprej določiti časovnice vplačil.

SAMI DOLOČATE VIŠINO ZNESKA

Najnižji znesek vplačila je 50 €. Omejitev navzgor ni. Predlagamo pa, da si ogledate nižje pribitke na borzno ceno, glede na višino vplačil, ki se med seboj seštevajo.

Z VIŠINO INVESTICIJE SE ZMANJŠUJE PRIBITEK NA BORZNO CENO

Primer: Ko enkrat dosežete 3.000 €, vam ob naslednjem vplačilu, ki je lahko tudi 50 € (najnižje možno posamezno vplačilo), obračunamo nižji pribitek na borzno ceno in sicer 14 %, namesto predhodnih 19 %.

19 %

Pribitek na borzno ceno v višini 19 % vam za posamezno vplačilo obračunamo, dokler nimate več kot za 3.000 € kupljenega srebra.

14 %

Pribitek na borzno ceno v višini 14 %, vam za posamezno vplačilo obračunamo v primeru, da imate na računu najmanj za 3.001 € in največ za 8.000 € kupljenega srebra.

9 %

Pribitek na borzno ceno vam obračunamo v primeru, da imate na računu že najmanj 8.001 €.

* Ob nakupu 100 g srebrne palice z dobavo v Sloveniji je zaradi 22% DDV in ostalih stroškov, je lahko pribitek na borzno ceno tudi do 60 %. Pri 1000 g srebrni palici pa tudi več kot 30 %.

9 NAJBOLJ POGOSTIH VPRAŠANJ


Vsem, ki si želite varčevati v srebru brez DDV, vplačevati takrat ko imate za to na razpolago določena sredstva (najmanj 50 €), pričakujete višji donos v prihodnje in želite imeti svoja finančna sredstva hitro na razpolago (odprodajo izvršite v vašem on-line dostopu).

Produkt Agenda Premium je tudi alternativa večjim nakupom fizičnega srebra v Sloveniji, saj ste poleg pribitka na borzno ceno, primorani plačati tudi 22 % DDV.

Kupujete del 15 kilogramske palice, kar vam omogoča nižji pribitek na borzno ceno v primerjavi z manjšimi ploščicami oziroma palicami.

Pri nakupu obstajajo 3 – je različni pribitki, ki so odvisni od višine zneska, ki ste ga že vplačali ali pa ga imate namen vplačati. Pribitek 19 % se obračuna vse dokler imate zbranih manj kot 3.000 € sredstev, pribitek v višini 14 % se obračuna vse dokler imate zbranih od 3.001 € do 8.000 €. Ko imate zbranih 8.001 € pa vam obračunamo pribitek v višini 9 %.

Da. Podjetje Elementum kupuje srebrne 15 kilogramske palice kovnice Umicore, ki ima najdaljši “good delivery” standard v Evropi (za zlato od 1930 in srebro od leta 1935).

Palice imajo najvišjo možno čistino: 999/1000.

Da. Srebro vlagateljev je v fizični obliki shranjeno na strogo varovani lokaciji v Švici, St. Gotthard Masiv. Zagotavljamo vam 100% pokritost vašega varčevanja v srebru.
Kadarkoli lahko v vašem on-line računu zahtevate tudi dvig delne ali celotne količine srebrnih naložbenih palic, ki jih imate v lasti. Dvig lahko opravite na lokaciji: St. Gotthard Masiv.

Pred prevzemom srebrnih palic iz skladišča morate poravnati vse morebitne administrativne stroške, ki nastanejo ob dvigu srebrnih naložbenih palic. Lahko tudi zahtevate dobavo blaga na drugo lokacijo.
Vse stroške transporta, administrativne stroške dviga in ostale morebitne stroške krijete sami.

V vašem on-line računu vpišete svoj delež zlate naložbene palice, ki jo želite odprodati, na štiri decimalna mesta natančno.
Tako kot za nakupe, se tudi za prodajo, glede na aktualno borzno, cena potrdi vsak torek.
V primeru, da je torek dela prost dan ali da se potrditev odkupne cene zaradi dela prostih dni pri dobaviteljih ne more opraviti, se odkup opravi prvi naslednji delovni dan.
Srebro vam odkupimo 3 % pod takratno borzno ceno.
Da. Za to vam tudi ni potrebno podpisati dodatnih obrazcev. Srebro, ki ste ga kupili, lahko prodate ali pustite na vašem računu. V primeru, da ga pustite in ne vplačujete več, vam bomo vsak mesec obračunali stroške hrambe srebra.
Stroške hrambe vaših plemenitih kovin obračunamo 1 x mesečno, v višini 0,1408 % od takratne vrednosti vašega premoženja. Strošek hrambe se znižuje z večjo investicijo (podrobneje razloženo v Ceniku za hranjenje).
Stroški hranjenja vključujejo:
– varovanje vaših plemenitih kovin
– zavarovanje vaših plemenitih kovin v polni vrednosti.
V vašem on-line računu. Tam imate zavedena vsa vplačila, prodaje, obračune stroškov hrambe in trenutno vrednost vašega premoženja.

KAKO PRISTOPIM K VARČEVANJU V AGENDA PREMIUM

Začnete v 4- ih enostavnih korakih

VPIŠITE SVOJE PODATKE V OBRAZEC

POŠLJEMO VAM GESLO

Na email in mobilnik prejmete uporabniško ime in geslo.

POTRDITE PRISTOPNO IZJAVO

Z uporabniškim imenom in geslom se prijavite in v svojem računu dopolnite  ‘Pristopno izjavo’ in jo potrdite (ni obvezujoče za nakup).

OMOGOČEN DOSTOP DO VARČEVALNEGA RAČUNA

Vašo ‘Pristopno izjavo’ potrdimo tudi iz naše strani, kar vam omogoči dostop do ostalih dokumentov kot tudi navodil za vplačilo.

STE ŽE REGISTRIRANI? NADALJUJTE NA VSTOP ZA OBSTOJEČE UPORABNIKE >>>

OBRAZEC ZA REGISTRACIJO

Za dodatne informacije nas lahko pokličete na brezplačno telefonsko številko


Search elementum.si
Share:
Profiles:
Prikaži hitri meni