Obvestilo o piškotkih

Elementum, trgovina in posredovanje, d.o.o. (krajše: Elementum, d.o.o.), Poslovna cona A 35, 4208 Šenčur (v nadaljevanju: ponudnik), na spletnem mestu www.elementum.si (v nadaljevanju: spletno mesto) uporablja spletne piškotke (v nadaljevanju: piškotki).

Piškotki so datoteke, ki se ob obisku spletnega mesta namestijo na uporabnikovo napravo, s katero je uporabnik dostopal do spletnega mesta. Ob ponovnem obisku spletnega mesta se podatki, zbrani in pridobljeni s pomočjo piškotka ob prejšnjem obisku, lahko preberejo.

Piškotki na spletnem mestu ne omogočajo identifikacije posameznika in z njimi ni mogoče ugotoviti, za katerega konkretnega uporabnika (ime in priimek ali drugi osebni podatki) gre.

S pomočjo piškotkov ponudnik pridobi informacije o načinu uporabe spletnega mesta, predvsem o pogostosti obiskovanja spletnega mesta, o najbolj branih vsebinah, o povprečnem času obiska ipd. (spletna analitika).

Podatki o posameznih piškotkih, upravljavcu podatkov, ki se pridobijo s temi piškotki, namenih obdelave zbranih podatkov in trajanju piškotkov so navedeni v nadaljevanju:

Upravljavec podatkovIme piškotkaNamenNamen – podrobnoTrajanje piškotka
Elementum d.o.o._utma
_utmb
_utmc
_utmv
_utmz
Spletna analitika, s pomočjo programa Google Analytics (GA, ponudnik Google Inc.), ki pa nima vpogleda v podatke.S piškotkom _utma GA loči uporabnike in njihove spletne seje med seboj. Piškotek služi predvsem štetju obiska na spletnem mestu ter ugotavljanju datuma prvega in zadnjega obiska spletnega mesta.

S piškotkoma _utmb in _utmc GA beleži nove spletne seje. Piškotka služita predvsem ugotavljanju, kako dolgo se uporabniki zadržujejo na spletnem mestu, na podlagi česar lahko ponudnik ustrezno prilagaja vsebine na spletnem mestu.

S piškotkom _utmv se nastavijo in prenašajo informacije o spremenljivkah po meri, ki jih ponudnik nastavi v GA kodi. Gre za piškotek, namenjen razdelitvi (segmentaciji) obiskovalcev, tj. prepoznavi (identifikaciji) obiskovalca kot člana, nečlana, moške, ženske, zaposlene, nezaposlene itd.

S piškotkom _utmz GA beleži, na kakšen način uporabniki pridejo na spletno mesto (npr. katero besedo vpišejo v iskalnik Google, ali preko katere oglasne kampanje pridejo na spletno mesto ipd.).

Več o spletnih piškotkih, ki jih uporablja program Google Analytics, si lahko preberete tukaj (v angleščini).

_utma – 2 leti
_utmb – 30 minut
_utmc – do konca spletne seje
_utmv – 2 leti
_utmz – 6 mesecev
Elementum d.o.o.VOL_SITENujni piškotek za delovanje spletne straniPiškotek se uporablja za:

– boljšo navigacijo po spletnem mestu (uporabnik tudi ob menjavi jezika ostane na isti menijski povezavi);

– začasno shranjevanje podatkov iz obrazcev na spletnem mestu;

– delovanje nekaterih pojavnih (pop-up) oken;

– za omogočanje prijave na spletnem mestu (po prijavi spletno mesto beleži trenutno prijavljenega uporabnika

Do konca spletne seje
Elementum d.o.o.AWSUSER_IDSpletna analitikaPiškotek se uporablja za beleženje in analiza obiska na spletnem mestu (splošno štetje obiska, najbolj obiskane podstrani, izvor obiska, brskalniki, zaslonske resolucije ipd.)1 leto, 1 mesec in 22 dni
Elementum d.o.o.AWSSESSION_IDSpletna analitikaPiškotek se uporablja za beleženje in analizo obiska na spletnem mestu (splošno štetje obiska, najbolj obiskane podstrani, izvor obiska, brskalniki, zaslonske resolucije ipd.)Do konca spletne seje oz. 1 uro.
Sejni piškotek (omejen na eno sejo – se izbriše po zaprtju brskalnika ali poteku časovne omejitve seje).
Elementum d.o.o.customerCartIdLastni piškotek, za delovanje funkcije spletne strani.Beleženje vsebine uporabnikove nakupovalne košarice.30 dni
Elementum d.o.o.OX_plgBeleženje uporabnikove dejavnostiPiškotek, ki spletnemu mestu pomaga, da se spomni, kateri video format uporablja uporabnikov sistem.Do konca spletne seje.

S podajo soglasja za namestitev piškotkov se uporabnik strinja s shranjevanjem piškotkov in dostopom do piškotkov (oz. podatkov, pridobljenih s piškotki), že shranjenih v uporabnikovi napravi.

Uporabnik lahko o tem, ali in katere piškotke lahko upravljavci oziroma ponudniki namestijo na njegovo opremo, odloči tudi z ustreznimi nastavitvami v svojem spletnem brskalniku.

Search elementum.si
Share:
Profiles:
Prikaži hitri meni